Ambasadorul Marius Lazurca a vizitat mănăstirea românească de la Bivongi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Lazurca, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, a efectuat o vizită privată la mănăstirea ortodoxă Sfântul Ioan Secerătorul din localitatea Bivongi (Reggio

Marius Lazurca, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, a efectuat o vizită privată la mănăstirea ortodoxă Sfântul Ioan Secerătorul din localitatea Bivongi (Reggio Calabria).

Vizita, care a avut loc sâmbăta trecută, nu a avut un caracter oficial, dar primarul localităţii Bivongi şi reprezentanţii presei i-au acordat o importanţă deosebită.

Municipalitatea şi locuitorii din Bivongi demonstrează un interes deosebit pentru mănăstirea românească din considerente istorice, dar şi din motive turistice. Mănăstirea, declarată Monument Naţional, este situată în "zona sacră" a Patrimoniului Bizantin din Valea Stilarului.

Scopul vizitei ambasadorului a fost acela de a cunoaşte mănăstirea Sfântului Ioan Secerătorul. Clădirea a fost pusă la dispoziţia Episcopiei Române pentru Italia şi a fost dată în primire în urmă cu câteva luni. Reprezentanţii ambasadei au vrut să îşi exprime susţinerea morală pentru opera de restaurare a complexului monahal.

În această mănăstire se află trei monahi care provin de la Manastirea Lupşa, din judeţul Alba. Comunitatea românească din regiunea Reggio Calabria numără câteva mii de persoane. Ei au în mănăstirea de la Bivongi un punct de referinţă religioasă.

Mănăstirea este una dintre cele două aşezăminte româneşti de acest tip de pe teritoriul italian, cealaltă se află la Benevento (Campania).

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite