Ambasadorul Italiei la Bucureşti: “Majoritatea italienilor au încredere în români”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, a declarat, miercuri, la Oradea, că, având în vedere că majoritatea familiilor din Italia îşi lasă copiii în grija unor "doamne românce",

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, a declarat, miercuri, la Oradea, că, având în vedere că majoritatea familiilor din Italia îşi lasă copiii în grija unor "doamne românce", ceea ce demonstrează că italienii au încredere în români:

"De vreme ce majoritatea familiilor din Italia îşi lasă copiii în grija unor doamne românce, înseamnă că majoritatea italienilor au încredere în români", a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri, la Oradea, ambasadorul Italiei la Bucureşti.

Ambasadorul a menţionat că "după episodul cel mai criminal", din urmă cu un an, când Giovanna Reggiani a fost ucisă de Mailat, numărul românilor din Italia a crescut cu 184.000 de persoane.

Mario Cospito este de părere că starea de tensiune a fost menţinută artificial de către mass-media din ambele ţări. "Deşi numărul românilor din Italia a crescut, presa spunea că românii se temeau şi s-au întors înapoi, ceea ce nu este chiar adevărat", a precizat ambasadorul Italiei.

Mario Cospito a spus că numărul românilor care au emigrat în ultimul an în Italia este mai mare decât al celor care au emigrat în toate celelalte ţări. În Italia există oficial, conform celor spuse de Mario Cospito, 1,1 milioane de români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite