Ambasada României la Roma acuză presa italiană de manipulare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de cetăţeni ai oraşului italian Acilia (Dragona), unde a avut loc recent un tragic accident auto, soldat cu 13 răniţi, au atacat ieri seară un magazin românesc, în urma apariţiei unor articole mincinoase în presa italiană. Accidentul provocat de un rom italo-croat, dar despre care presa italiană a scris că este de naţionalitate română, a dat naştere unei serii de reacţii violente a populaţiei locale împotriva românilo

Vina este a presei italiene, care în mod eronat şi neprofesionist a susţinut pe perioada întregii zile de miercuri că romul era de naţionalitate română, în ciuda faptului că se cunoştea numele său (Bruno Radosavljevic, evident de origine slavă) şi faptul că era născut la Torino, în urmă cu 26 ani.

Ambasada României în Italia a adoptat o poziţie fermă şi a trimis scrisori oficiale de protest atât Ministerului de Externe italian cât şi principalelor publicaţii din Peninsulă. ”Cazul nefericit care a avut loc astăzi, în apropierea localităţii Ostia, poate fi considerat un exemplu al modului în care se asociază în mod incorect fenomenul infracţional de pe teritoriul Italiei cu cetăţenii români, cu consecinţe grave pentru percepţia publică a comunităţii de români” se poate citi în comunicatul sosit de la Ambasada României la Roma.

Ca o consecinţă directă a tensiunilor, ieri seară, un grup de cetăţeni din oraşul în care a avut loc accidentul a atacat un magazin românesc. Atacatorii au aruncat sticle incendiare şi au scrie mesaje xenofobe pe geamurile şi zidurile magazinului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite