VIDEO Cine sunt cei care l-au aplaudat pe agresorul Maricicăi când a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre prietenii lui Burtone care a firmă că e un băiat de aur
Unul dintre prietenii lui Burtone care a firmă că e un băiat de aur

Au porecle imposibil de tradus în română: «Er bamba», «Lello», «Er Mawi», iar gaşca lor îşi trage numele de la cartierul în care locuiesc, «Lucio Sestio». Sunt în jur de 20 şi sunt ferm convinşi că Alessio e nevinovat.

Mai citeşte şi:

Asistenta lovită la Roma a murit, filmul evenimentelor

UPDATE Agresorul Maricicăi a ajuns în închisoare

Familia româncei Maricica va depune o plâgere împotriva spitalului

Un ziarist de la cotidianul „Corriere della Sera" a mers în cartierul de unde provine Alessio Burtone, italianul care a lovit-o pe Maricica Hăhăianu. Zona este cunoscută în Roma ca „Don Bosco" de la numele unei pieţe şi al unei străzi mai mari din zonă. „Blocuri de nouă etaje, tomberoane de gunoi pline până la refuz şi oameni care dorm pe bănci", aşa descrie jurnalistul atmosfera din cartier.

Aici a crescut Alessio, alături de prietenii lui care acum îi iau apărarea chiar şi în faţa evidenţelor prezentate de ziarist. Despre cearta fără un motiv serios: „Ea l-a provocat, dar mult. Dimpotrivă Alessio chiar a avut răbdare". Femeile nu trebuie lovite nici cu o floare: „Dacă o femeie te atacă la fel ca un bărbat atuci îşi pierde privilegiul de fi tratată ca o femeie".

VIDEO din momentul arestari şi aplauzele de pe fundal pe adevarul.it

Alessio a mai lovit o femeie în ianuarie

Raţionamentele prietenilor lui Alessio continuă (în dialect roman şi relatate ca atare în articol, n.r.). Ziaristul le spune că pumnul i-a provocat moartea: „Dar autopsia nu a spus că abia i-a provocat o zgârietură?" (cea provocată de pumn, sub buză, în partea stângă, n.r). Acuzaţia este de lovitură cauzatoare de moarte: „E greşită, trebuie să fie omor involuntar".

Aceştia sunt «Er bamba», «Lello», «Er Mawi», prietenii lui Alessio care luni înjurau carabinerii veniţi să-l ia pe Alessio. Au vârste între 17 şi 26 de ani, dar doar doi-trei dintre ei reuşesc să spună că muncesc undeva. Unul dintre ei spune că este camionagiu, iar un altul că mai merge la şcoală pentru a deveni controlor al calităţii. Unul dintre ei se defineşte un „plurirepetent". Un altul ar fi vrut să devină carabinier, dar şi-a găsit prietenă şi nu a vrut să mai plece la şcoală în Abruzzo.

Reporterul le spune că situaţia lui Alessio este delicată acum pentru că a mai lovit o femeie în ianuarie: „Nu ştiam de asta. Oricum noi nu suntem rasişti, avem în gaşcă fete peruance şi o africancă". Gaşca „Lucio Sestio" stă de regulă adunată în jurul unei bănci, nu departe de un bar. Ce faceţi aici? „Ce să facem? Nu facem nimic. O îngheţată, o ţigară, mai stăm de vorbă. Ne place să jucăm bliard, suntem normali. Presa ne-a descris ca nişte criminali, dar suntem normali".

Burtone zâmbea în momentul arestării

Despre zâmbetul lui Burtone din momentul arestului spun că le era adresat lor. Câţiva dintre ei au mers la Anagnina, în locul unde a fost lovită Maricica, pentru a pune afiş cu mesajul: „Gli amici di Alessio si scusano per i cartateri usati nello striscione, interpretati male hai fini di nessuno scopo politico e razzista. Le più sentite condoglianze. Lucio Sestio." Ortografia aparţine autorilor şi face traducerea un pic dificilă: „Prietenii lui Alessio se scuză pentru caracterele folosite la scrierea banner-ului, interpretate rău (..) fără scop politic sau rasist. Sincere condoleanţe. Lucio Sestio.

Unul dintre prieteni a acordat un interviu ziarului de la Corriere în care confirmă cele afirmate de grup şi adaugă: „Alessio e un băiat de aur, nu ştiu de ce a reacţionat aşa. Gestul lui a fost greşit, dar a fost provocat mult."

VIDEO din momentul arestari şi aplauzele de pe fundal pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite