Alessandra Mussolini se opune amprentării minorilor neînsoţiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alessandra Mussolini, deputata Pdl (Il Popolo della Liberta), se împotriveşte măsurii de radiografiere a încheieturii mâinii minorilor neînsoţiţi. Mussolini, preşedinta Comisiei

Alessandra Mussolini, deputata Pdl (Il Popolo della Liberta), se împotriveşte măsurii de radiografiere a încheieturii mâinii minorilor neînsoţiţi.

Mussolini, preşedinta Comisiei parlamentare pentru problemele minorilor, a cerut Guvernului să stopeze acest tip de "amprentare" a copiilor străini neînsoţiţi. "E o masură periculoasă prin care se încalcă demnitatea unei persoane", susţine deputata de centru-dreapta.

Ea a mai precizat că trebuie găsite şi aplicate alte metode de investigare a vârstei minorilor, astfel încât aceştia să fie protejaţi de expunerea la radiaţii. În plus, prin acest mijloc se ating practic aceleaşi rezultate ca şi în cazul amprentării, dat fiind faptul că dispoziţia structurii vaselor de sânge la nivelul încheieturii mâinii diferă de la individ la individ.

"Trebuie găsită o procedură aplicabilă la nivel naţional, care să respecte integritatea şi demnitatea subiecţilor", a mai adăugat Mussolini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite