Alemanno cere închisoare pe viaţă pentru Mailat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opinia publică italiană nu a mai fost la fel de interesată de verdictul în cazul Mailat, condamnat miercuri de către Curtea cu Juri de la Roma la 29 de ani de închisoare pentru uciderea,

Opinia publică italiană nu a mai fost la fel de interesată de verdictul în cazul Mailat, condamnat miercuri de către Curtea cu Juri de la Roma la 29 de ani de închisoare pentru uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a Giovannei Reggiani, precum a fost de acest caz în momentul producerii crimei. Majoritatea ziarelor italiene consideră normală decizia celor cinci bărbaţi şi patru femei aleşi să formeze curte de juri.

Juriştii salută sentinţa

Comentariile cele mai frecvente au fost legate de lipsa probelor materiale şi de diferenţa nesemnificativă dintre condamnarea la 29 de ani şi închisoare pe viaţă. Cea mai dură critică a venit din partea primarului Romei, Gianni Alemanno, care a declarat: ”Nu vreau să deschid o polemică legată de decizia magistraţilor, însă sentinţa mi-a lăsat un gust foarte amar.

Cum este posibil ca o persoană care s-a dovedit vinovată de o crimă atât de gravă, precum cea a cărei victimă a fost doamna Reggiani, să nu fie condamnată pe viaţă? Sper ca procuratorul va face apel împotriva acestei sentinţe care nu dă pace sufletelor locuitorilor Romei.”

Şeful departamentului de Afaceri Interne al corpului juridic, Italo Ormanni, care a urmărit în calitate de procurator suplimentar procesul, a declarat: ”Dat fiind tipul de sentinţă care a implicat recunoaşterea atenuantelor ca fiind echivalente agravantelor, consider că procuratorii se pot declara satisfăcuţi.”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite