Ajutorul social se anulează dacă rezidenţa nu este efectivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiarii de ajutor social nu pot lipsi mai mult de o lună din Italia. În caz contrar, drepturile băneşti le sunt suspendate, anunţă printr-o ciculară INPS (Instituto Nazionale

Beneficiarii de ajutor social nu pot lipsi mai mult de o lună din Italia. În caz contrar, drepturile băneşti le sunt suspendate, anunţă printr-o ciculară INPS (Instituto Nazionale Previdenza Sociale).

Circulara din 4 iunie 2008 menţionează că ajutorul social va fi întrerupt pentru un an, dacă beneficiarul acestuia stă în străinătate mai mult de 30 de zile. După un an de la întreruperea acordării ajutorului social se verifică dacă rezidenţa persoanei respective este efectivă. În caz contrar, beneficiul se anulează.

Inspectorii INPS vor face controale pentru a verifica dacă persoanele care primesc acest ajutor locuiesc în Italia, sau lipsesc de la domiciliu mai mult de o lună de zile.

Sunt admise ca excepţie doar cazurile grave de boală, care trebuie justificate prin dovezi scrise.

Ajutorul social este acordat cetăţenilor italieni sau comunitari (inclusiv românilor) care au împlinit 65 de ani. Condiţiile care trebuie îndeplinite sunt rezidenţa în Italia şi un venit mai mic de 5.142 de euro pe an. Cei care au făcut cerere anul acesta pentru a primi ajutorul social, vor primi 395,59 euro, în 13 rate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite