Ajutor social şi pentru străinii comunitari din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până azi, alocaţia de 40 de euro pe lună era destinată exclusiv italienilor cu venit mic. Mai multe asociaţii non-guvernamentale au cerut ministerului Muncii să extindă beneficiile.

Cetăţenii străini cu rezidenţă în Italia ar putea beneficia de avantajele ajutorului social livrat pe card electronic (Social Card), un ajutor acordat de guvernul Berlusconi din decembrie 2008 italienilor în vârstă de peste 65 de ani, cu un venit mai mic de şase mii de euro pe an. Este vorba despre o alocaţie de 40 de euro pe lună de care se vor putea bucura şi cetăţenii comunitari care îndeplinesc aceleaşi condiţii.

Propunerea, făcută de mai multe organizaţii non-guvernamentale, a fost primită cu interes de către ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale italian.

“Am apreciat disponibilitatea ministerului de a modifica regulile stabilite iniţial”, a declarat Paola Vacchina, vicepreşedintele Asociaţiilor Creştine ale Muncitorilor din Italia (ACLI). “Cele mai importante schimbări pe care le-am propus au fost includerea străinilor comunitari şi diminuarea limitei de vârstă a beneficiarilor”.

Francesco Marsico, vicepreşedintele Caritas (asociaţia de caritate a bisericii italiene) a comentat: “Este un pas important care pune capăt unei discriminări ruşinoase pentru ţara noastră”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite