Ajutor pentru menajerele din Sicilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Menajerele din Sicilia au primul lor birou de consultanţă care le poate ajuta să obţină un contract de muncă. Asociaţia Arcidonna, din Palermo, oferă consultanţă legală şi în limba

Menajerele din Sicilia au primul lor birou de consultanţă care le poate ajuta să obţină un contract de muncă. Asociaţia Arcidonna, din Palermo, oferă consultanţă legală şi în limba română cu ajutorul mediatorilor interculturali. Persoanele interesate de noi oferte de muncă sau de procedura de legalizare a prestaţiilor profesionale pot cere sfaturi şi prin internet pe site-ul www.arcidonna.it.

"În Sudul Italiei, muncitorii fără contract sunt mult mai mulţi decât în restul ţării, mai ales pentru că serviciile sociale nu facilitează legalizarea acestora. Înfiinţarea biroului este văzută ca o punte de comunicare între oferta şi cererile de muncă, coordonate de un personal calificat. Biroul va colabora direct cu familiile în căutare de menajere, iar aceştia sunt primi paşi spre legalizare", a declarat Valeria Ajovalasit, preşedintele asociaţiei Arcidonna.

Conform unei statistici a Observatorului Arcidonna, în Sicilia sunt aproximativ 20.000 de menajere străine fără un contract de muncă. Dintre acestea, mai mult de jumătate sunt românce.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite