În Ajun premierul italian a vizitat o familie de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian, Romano Prodi, şi soţia sa au vizitat în Ajun de Crăciun o familie de rromi români care locuieşte la Bologna, relatează "La Repubblica". În Ajun de Crăciun, Prodi a vrut

Premierul italian, Romano Prodi, şi soţia sa au vizitat în Ajun de Crăciun o familie de rromi români care locuieşte la Bologna, relatează "La Repubblica".

În Ajun de Crăciun, Prodi a vrut neaparat să viziteze familia Draghici, un cuplu de români cu doi copii, care a pierdut un fiu în luna noiembrie, într-un incendiu izbucnit în locuinţa improvizată în care trăiau.

Celor doi copii, Prodi şi soţia sa, Flavia, le-au adus rechizite şcolare, ghiozdane şi dulciuri.

Premierul a declarat: "Problemele imigranţilor se vor rezolva atunci când vom înţelege că aceştia sunt şi ei cetăţenii noştri. De asemenea, va trebui, ca ei să se comporte după regulile ţării noastre."

"Problema rromilor, a adăugat Prodi, rămâne una foarte gravă. Nu este o problemă nici a românilor, nici a italienilor; dar este o problemă europeană şi la nivel european trebuie să se rezolve. Nici o ţară nu este în măsură să le rezolve singură problemele rromilor pentru că sunt în număr foarte mare".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite