Adolescenţii italieni, preocupaţi de criza economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii italieni se dovedesc din ce în ce mai îngrijoraţi de criza economică din Peninsulă, motiv pentru care ei se gândesc chiar să facă economii.

Acestea sunt rezultatele unui sondaj online efectuat recent de Habbo.it, cea mai mare comunitate virtuală pentru adolescenţi din Italia.

Potrivit acestui sondaj, trei adolescenţi din patru, respectiv 72,1% din tinerii intervievaţi s-au declarat îngrijoraţi de criza economică actuală care afectează Italia. Pentru mai mult de jumătate din adolescenţi (55,7%), această situaţie economică dificilă va mai dura ceva vreme.

Acelaşi sondaj relevă faptul că mai mult de jumătate din adolescenţii italieni reuşesc să pună deoparte o sumă de bani consistentă (68,3%), în timp ce 25,2% din tineri economisesc o sumă mai mică. Un procent de 6,5% din respondenţi au recunoscut că preferă să cheltuie toţi banii pe care îi au la dispoziţie.

Sondajul online a fost realizat în luna aprilie a acestui an pe un eşantion de 6.000 de adolescenţi italieni cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite