Actriţa Laura Vasiliu, pe marile ecrane italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele acestea rulează la cinematografele din Italia filmul "Rămăşiţele nopţii" ("Il resto della notte") de Francesco Munzi, din a cărei distribuţie face parte actriţa româncă Laura

Zilele acestea rulează la cinematografele din Italia filmul "Rămăşiţele nopţii" ("Il resto della notte") de Francesco Munzi, din a cărei distribuţie face parte actriţa româncă Laura Vasiliu. După rolul din filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu, actriţa a primit o propunere de colaborare din partea regizorului italian.

Acţiunea filmului se desfăşoară la Torino, într-o familie de italieni înstăriţi. Soţia frustrată o concediază menajera româncă, pe care o acuză de furt. Maria (interpretată de Laura Vasiliu) se refugiază la fostul prieten, un român care stă într-o baracă de la periferia oraşului. Filmul pune în antiteză destinele celor două familii. Italienii bogaţi, cu nervii la pământ şi românii care trăiesc de azi pe mâine.

"În ziua de azi, filmul poate avea o interpretare xenofobă. Regizorul a pus în acelaşi context, români, africani, rasism, trădare, ipocrizie, droguri şi divorţuri", comentează criticul cinematografic Alessio Guzzano.

Pentru Laura Vasiliu, filmările în Italia nu au fost lipsite de peripeţii. Într-o noapte, carabinierii au dat buzna în camera ei de hotel, din cauza unei coincidenţe de nume. Poliţia italiană căuta o persoană cu acelaşi nume pentru trafic internaţional de minori. Actriţa a fost reţinută un timp scurt, până s-a lămurit neînţelegerea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite