Accidente de vacanţă. Cine plăteşte?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plătiţi aproximativ 20 de lei şi puteţi acoperi cheltuieli medicale în valoare de 10.000 de euro. Dacă plăţiti în jur de 50 de lei, suma creşte la 50.000 de euro. Este vorba despre

Plătiţi aproximativ 20 de lei şi puteţi acoperi cheltuieli medicale în valoare de 10.000 de euro. Dacă plăţiti în jur de 50 de lei, suma creşte la 50.000 de euro.

Este vorba despre asigurările medicale pentru călătoriile în străinătate. În funcţie de tipul de asigurare pe care îl alegeţi, creşte şi suma asigurată, adică sunt acoperite mai multe cheltuieli medicale.

Bani pentru stres şi pierderi

Avionul cu care tocmai trebuia să plecaţi în vacanţă are întârziere de peste 12 ore? V-a fost anulată călătoria? Personalul de bord a avut un comportament neplăcut? Puteţi fi despăgubiţi pentru toate aceste neplăceri, doar dacă încheiaţi o asigurare de călătorie:

 „Unui  turist care călătoreşte cu avionul îi oferim asigurarea Turist Plus Premium, care acoperă, pe lângă riscul de accident şi îmbolnăvire”

-    întârzierea mijlocului de transport mai mult de 12 ore
-    pierderea sau întârzierea bagajelor mai mult de şase ore
-    riscul de anularea al călătoriei, atât pentru pachetele de servicii turistice, cât şi pentru biletele de avion
-    pierderea sau înlocuirea documentelor
-    precum şi un tratament necorespunzător la bordul avionului”,
-     
spune Iuliana Hampu, director general al Roumanie Assurance International (RAI Asigurări).

În ceea ce priveşte posibilele necazuri cauzate de zborul cu avionul, din ce în ce mai multe companii oferă clienţilor produse care să acopere pierderile:

 “Asigurările oferite de noi includ şi o cotă de despăgubire pentru bagaje, dar clientul poate opta suplimentar pentru o asigurare complexă, în care cuantumul despăgubirilor în caz de daună pentru bagaje este mai mare”, spune Radu Hriniuc, director de vânzări al Eximtur.

Bani pentru spitalizare şi medicamente


Asigurarea medicală de călătorie a fost introdusă pe piaţa din România în 1992. De atunci până în prezent companiile au diversificat în permanenţă acest produs, în funcţie de necesităţile clienţilor:

„Această asigurare are ca obiect acoperirea cheltuielilor medicale de urgenţă în străinătate (consultaţii, tratament şi medicamente, spitalizare, operaţii, transport cu ambulanţa, tratament dentar) în caz de accident şi îmbolnavire (inclusiv repatrierea medicală sau a corpului neînsufleţit), spune Mădălina Constantin, Pr Manager al Omniasig.

În ceea ce priveşte preţurile pentru aceste asigurări medicale, acestea variază de la companie la companie, între 17 şi 50 lei.

Asigurare pentru iubitori de sporturi extreme


Cei care vor adrenalină sau o vacanţă „extremă”, pot alege o asigurare care se adresează exclusiv acestei categorii de clienţi:

„Aceast produs acoperă cheltuielile medicale datorate accidentelor în timpul practicării sporturilor extreme în diferite medii precum apă, aer, zăpada sau terestre.

Sunt acoperite cheltuieli  medicale de urgenţă, de repatriere sanitară, transport sanitar de la locul producerii evenimentului până la cea mai apropiată unitate medicală adecvată cazului”, informează Iuliana Hampu.

Preţul pentru aceste asigurări este mai piperat, de la 50 de lei până la 600 de lei, în funcţie de numărul de zile asigurate.
 
Acum şi pe internet

Metoda clasică de a încheia o astfel de asigurare este să intraţi într-un sediu al unei companii de asigurări sau să optaţi pentru produs în momentul în care alegeţi un pachet de călătorie.
 
Dacă sunteţi pe fugă sau nu aveţi timpul necesar, puteţi opta pentru sistemul online. RAI Asigurări a introdus un sistem on-line, poliţa de asigurare fiind livrată la adresa personală de mail în maximum cinci minute.






Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite