ARTA, asociaţia românilor din Trentino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea românească din Regiunea Trento, din nordul Peninsulei, are o asociaţie nou-nouţă. ARTA, prescurtarea de la Asociaţia Românilor din Trentino Alto Adige, a fost fondată în 25

Comunitatea românească din Regiunea Trento, din nordul Peninsulei, are o asociaţie nou-nouţă. ARTA, prescurtarea de la Asociaţia Românilor din Trentino Alto Adige, a fost fondată în 25 Ianuarie a.c. Asociaţia s-a născut ca o nevoie de unitate şi sprijin pentru cei 5.000 de români rezidenţi în zonă. Inaugurarea oficială a asociaţiei va avea loc în data de 9 martie, eveniment marcat printr-o petrecere românească tradiţională, cu şi pentru prietenii României. După şedinţa de consiliu din luna aprilie, asociaţia îşi va intra complet în drepturi, devenind operativă.

"Lucrurile mari se fac cu paşi mărunţi", susţine preşedintele Dan Ioan, când se referă la obiectivul asociaţiei, acela de a apăra cultura şi tradiţiile ţării.

O primă manifestare organizată de asociaţie va fi expoziţia de pictură "Sub cenuşă, doamna care lasă semne" , al cărei vernisaj va avea loc sâmbătă, 8 martie, în localitatea Villa Lagarina (la 70 de kilometri nord de Verona). Vor expune Magdalena Rădulescu , Petra Giacomelli şi Florencia Martinez. Următoarele evenimente vor avea loc la data de 11şi 18 martie: conferinţa profesorului Matteo Tanfer, de la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, cu tema" Zalmoxis, misterele Daciei", respectiv întâlnirea Pro Europa, cu tema "Romania şi Trentino, ieri şi azi".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite