Peste 40 de replici, înregistrate în cursul nopţii în Emilia-Romagna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de replici s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în zona Emilia-Romagna, în nord-estul Italiei, afectată de zece zile de două cutremure violente ce au provocat în total moartea a 22 de persoane, a anunţat Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie (INGV), relatează AFP.

Potrivit datelor acestui institut, cea mai puternică dintre cele 41 de replici, având o amplitudine de 3,54, a fost înregistrată la ora 05.15 (06.15 ora României). Epicentrul său a fost localizat în apropierea comunelor din regiunea Modena cele mai afectate de seismul produs marţi dimineaţă: Camposanto, Cavezzo, Medolla, Mirandola şi San Felice sul Panaro, precum şi San Giovanni del Dosso, aproape de Mantova.

Seismul care a afectat zona marţi dimineaţă s-a soldat cu 16 morţi, un dispărut şi 350 de răniţi. La 20 mai, un alt cutremur produs în aceeaşi regiune a provocat moartea a şase persoane.

În total, 14.000 de persoane au rămas fără locuinţe, fie pentru că acestea au fost avariate, fie pentru că se tem să se întoarcă în casele lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite