Reid îşi cere scuze pentru remarcile cu caracter rasist la adresa lui Obama - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre scuzele prezentate de Reid pentru remarcila rasiste, oficializarea transferului lui Shinji Ono de către Bochum sau împrumutarea lui Tiago de către Juventus. Printre alte subiecte, doi din cei trei interpelaţi sunt urmăriţi în justiţie pentru incidentul de la Hethrow, iar PNUD şi Benfica organizează meciul împotriva sărăciei.

Reid îşi cere scuze pentru remarcile cu caracter rasist la adresa lui Obama. Liderul majorităţii democrate în Senatul american, Harry Reid, a prezentat sâmbătă scuzele sale pentru afirmaţii cu caracter rasist făcute de el asupra motivelor care i-au atras pe alegători pentru Barack Obama în timpul campaniei prezidenţiale din 2008. Potrivit unei noi cărţi asupra acestei campanii, Reid a declarat că Obama, născut dintr-un tată negru din Kenya şi o mamă albă din Kansas, era popular printre alegători pentru că el are "pielea curată" şi "nu foloseşte expresii de negru, decât dacă ar vrea să o facă", menţionează BBC.

Bochum a oficializat transferul lui Shinji Ono în Japonia.
Clubul de primă divizie de fotbal germană Bochum a oficializat transferul fostului internaţional japonez Shinji Ono la Shimizu S-Pulse, în prima ligă japoneză. Fost cel mai bun fotbalist asiatic în 2002, Shinji Ono se întoarce în Japonia după 2 ani petrecuţi în Germania, în timpul cărora nu s-a impus niciodată, mai ales din cauza unor accidentări repetate, potrivit Goal.

Tiago, împrumutat de Juventus la Atletico Madrid.
Echipa spaniolă de fotbal Atletico Madrid, l-a împrumutat până la sfârşitul sezonului pe portughezul Tiago, de la Juventus Torino, având şi posibilitatea de a-l cumpăra. În vârstă de 28 de ani, mijlocaşul internaţional portughez, care a trecut de la Benfica la Lyon, pentru a ajunge în cele din urmă la Juventus, vine să întărească formaţia madrilenă, elminată surprinzător în optimile de finală ale Cupei Spaniei de echipa de liga secundă Recreativo Huelva, cu un scor umilitor - 3-0, notează AFP.

Hethrow: Doi din cei trei interpelaţi urmăriţi în justiţie. Doi din cei trei bărbaţi interpelaţi pentru un incident de securitate la bordul unui aparat al Emiratelor Arabe Unite vineri seară pe aeroportul londonez Heathrow vor fi prezentaţi justiţiei, unul pentru falsă alertă cu bombă şi celălalt pentru stare de ebrietate, a anunţat poliţia capitalei britanice sâmbătă, transmite The Washington Post.

PNUD şi Benfica organizează meciul împotriva sărăciei.
Programul naţiunilor unite pentru dezvoltare (PNUD) şi Fundaţia Benfica vor organiza al 7-lea meci împotriva sărăciei la Lisabona, pe 25 ianuarie, cu participarea francezului Zinedine Zidane şi a braziianului Ronaldo, a anunţat clubul portughez de fotbal, potrivit AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite