Se regrupează extremiştii europeni?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziţiile imobiliare ale unui neonazist suedez pun pe jar serviciile secrete germane O figură marcantă a extremei drepte suedeze, Patrik Brinkmann, a cumpărat cu 3,3 milioane de euro o

Achiziţiile imobiliare ale unui neonazist suedez pun pe jar serviciile secrete germane

O figură marcantă a extremei drepte suedeze, Patrik Brinkmann, a cumpărat cu 3,3 milioane de euro o vilă în Berlin, punând în alertă serviciile secrete germane.

Aceasta ar putea deveni un fief al activităţilor extremiste europene, comentează publicaţia "Der Spiegel". Brinkmann a creat în 2004 fundaţia "Kontinent Europa" al cărei scop declarat este apărarea "identităţii europene" pe care o consideră ameninţată de "moarte fizică", din cauza imigraţiei masive, şi de "moarte politică", din cauza unei presupuse supremaţii americane.

Membri ai partidului neonazist german NPD, precum Andreas Molau, fac deja parte din conducerea "Kontinent Europa". Fundaţia mai are în componenţă şi membri ai extremei drepte franceze, spaniole, italiene şi ruse.

Serviciile de informaţii germane se tem ca vila achiziţionată de Brinkmann în cartierul Zehlendorf (sud-vestul Berlinului) să nu fie transformată într-un centru al pilotării extremei drepte din toată Europa, informează "Der Spiegel".

În mai 2007, Andreas Molau cumpărase în secret, printr-o societate suedeză, o proprietate la 80 km de Berlin.

Potrivit propriei mărturisiri, el intenţiona să o transforme în "centru de studii şi seminare". Cazul a stârnit vâlvă în Germania, iar vânzarea a fost, în cele din urmă, anulată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite