Discursul Reginei Elisabeta a II-a în Parlament: legi pentru creştere economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile legi vor reduce factura la electricitate pentru milioane de britanici, vor forţa supermarketurile să trateze correct fermierii şi vor face din Marea Britanie un mediu mai prietenos pentru investitori. Vor exista şi reforme ale Camerei Lorzilor, a anunţat Regina în discursul din Parlament, scrie "Telegraph".

Regina Elisabeta a II-a a prezentat marţi, în discursul tradiţional din Parlament, mai multe proiecte de lege.Discursul Reginei se referă la 19 proiecte de lege iniţiate de guvern în programul pentru următorul an legislativ. Elisabeta a II-a a declarat în faţa parlamentarilor că guvernul său "se va concentra pe creştere economică, justiţie şi reformă constituţională".
"Guvernul meu se va concentra pe creştere, pe justiţie şi pe reforme constituţionale", a declarat Regina de 86 de ani.
De asemenea, regina a evidenţiat intenţia Guvernului de "îmbunătăţire a vieţii copiilor şi famililor".
"Discursul reginei", în realitate scris de Guvern, reia o serie de idei aflate în dezbatere publică, precum reforma pensiilor în sectorul public.

Reforma Camerei Lorzilor, un subiect controversat în Marea Britanie, întâmpină opoziţia a numeroşi conservatori, deşi este aşteptat de liberal-democraţi.
Printre măsurile anunţate joi se numără şi crearea Agenţiei Naţionale pentru combaterea Infracţionalităţii. De asemenea, Parlamentul britanic va trebui să adopte şi Mecanismul european de stabilitate.

Alte legi se referă la pedepse penale pentru conducerea sub influenţa drogurilor, flexibilzarea concediului de maternitate şi accesul camerelor de filmat la procese. În ceea ce priveşte reformarea Camerei Lorzilor, regina a făcut o propunere formală pentru o cameră aleasă, în ciuda avertismentelor legislatorilor că o asemenea propunere ar putea rupe coaliţia. Controversata propunere ar putea avea ca rezultat alegerea a 80% din membrii Camerei superioare a Parlamentului, scrie "Telegraph".

Legea privind comunicaţiile

O nouă lege în acest sens ar permite poliţiei şi serviciilor de informaţii accesul la informaţiile stocate de companiile de telecomunicaţii. Dar va fi nevoie de condiţii clare în care se va face asta, în special în cadrul anchetelor de terorism şi crime grave.

Reforma sistemului bancar

Legea anunţată de suverană ar implementa recomandările Comisiei Independente bancare şi ar fi menită să prevină alte salvări de bănci pe bani publice. Una dintre principalele reforme se referă la obligarea băncilor de a-şi despărţi diviziile de retail de diviziile de investiţii, mai riscante. O nouă reglementare va obliga băncile să plătească prima dată economiile mici făcute de persoane fizice. Alte propuneri ar facilita clienţilor mutarea contului de la o bancă la alta, dar şi obligarea băncilor de a-şi creşte rezervele de capital pentru a face faţă mai bine crizelor financiare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite