Regele Spaniei, operat de urgenţă după o călătorie în Africa la vânătoare de elefanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Spaniei, Juan Carlos, a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă după ce a căzut. Juan Carlos se afla într-o vacanţă privată începând de luni şi participa la o vânătoare de elefanţi din Botswana.

Monarhului în vârstă de 74 de ani i-a fost înlocuit şoldul după ce a căzut, nu la vânătoare, ci în propriul dormitor. A suferit trei fracturi, pe fondul unei artrite avansate. A fost adus de urgenţă înapoi la Madrid cu un avion privat, notează "Daily Mail". Doctorii spun că monarhul va trebui să mai stea zece zile în spital şi apoi să fie imobilizat la pat pentru recuperare încă şase săptămâni.

Spaniolii nu au fost foarte impresionaţi de suferinţa monarhului. Din contră, pe reţelele de socializare, a fost extrem de criticat pentru cruzimea de a împuşca elefanţi. Pe toate site-urile ziarelor spaniole a apărut fotografia regelui cu o puşcă de vânătoare, alături de "trofeu": un elefant mort. "Ce ruşine să îl vedem pe rege omorând elefanţi în Africa", s-a comentat pe forumuri.
Alţii l-au criticat şi pentru faptul că a aruncat foarte mulţi bani pe o distracţie plină de cruzime şi atât de scumpă, când Spania este în plină recesiune, iar 4,75 milioane de oameni sunt şomeri.
Regele a trecut din 1980 prin opt operaţii, trei dintre ele fiind în urma unor accidente survenit în timp ce practica diverse sporturi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite