Curtea Penală Internaţională: Crime împotriva umanităţii au fost şi sunt comise în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul-şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) a anunţat miercuri că are dovezi privind săvârşirea de crime împotriva umanităţii în Libia.

"Avem motive serioase să credem că în Libia au fost comise şi continuă să fie comise crime împotriva umanităţii", a spus procurorul CPI, Luis Moreno-Ocampo. "Oamenii din Tripoli sunt arestaţi ilegali, torturaţi şi apoi dispar", a mai spus el. "Avem dovezi şi le vom arăta judecătorilor".

INFOGRAFIE Arme interzise la nivel mondial ar fi folosite împotriva civililor în Libia

CPI va cere trei mandate de arestare în acest sens.

"Eforturile pentru disimularea crimelor au făcut dificilă numărarea victimelor", a adăugat procurorul, pentru că "morţii au fost luaţi de pe străzi şi din spitale".

NATO a început să bombardeze Libia la 19 martie 2011, pentru a proteja civilii care doresc răsturnarea liderului Muammar Gaddafi, în funcţie de 42 de ani. Luptele dintre susţinătorii lui Muammar Gaddafi şi opozanţii acestuia, rebelii, se dau de aproximativ o lună.

În urma acestui război civil, peste 8.000 de libieni au fugit din ţară doar weekendul trecut şi peste 40.000 de oameni s-au refugiaţi în munţi în ultima lună.

image

Misiunea Curţii Penale Internaţionale, cu sediul la Haga, în Olanda, este să judece persoane care au comis genociduri, crime de război şi crime contra umanităţii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite