Cu radarul pe urmele Cleopatrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arheologii sunt convinşi că "cei mai cunoscuţi îndrăgostiţi din istoria Egiptului antic" au fost înmormântaţi într-un templu din apropierea oraşului Alexandria. În consecinţă,

Arheologii sunt convinşi că "cei mai cunoscuţi îndrăgostiţi din istoria Egiptului antic" au fost înmormântaţi într-un templu din apropierea oraşului Alexandria. În consecinţă, experţii vor folosi un radar pentru a descoperi mormintele reginei Cleopatra şi al generalului roman Marc Antoniu, potrivit secretarului general al Consiliului Superior al Antichităţilor din Egipt, Zahi Hawas.

Căutarea mormintelor are loc în zona Borg Al Arab, unde s-au găsit recent o statuie în mărime naturală a Cleopatrei, fără cap, şi 22 de monede ce demonstrează frumuseţea acestei regine.

A mai fost descoperit un tunel subteran de 120 de metri despre care se crede că ascunde multe secrete. Cu ajutorul radarului au mai fost scoase la iveală 250 de mumii ce au ajutat la înţelegerea relaţiilor sociale între vechii egipteni. Luna viitoare, un robot va intra în piramida lui Keops pentru a-i descoperi misterele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite