O rachetă trasă din Gaza asupra Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O rachetă a căzut duminică seară în sudul Israelului, fără a provoca pagube sau răniţi, potrivit poliţiei, în timp ce tensiunea dintre statul evreu şi grupările armate palestiniene din Gaza este în creştere de mai multe zile.

"O rachetă a căzut în regiunea Eshkol fără să facă pagube şi nici răniţi", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de AFP.

Duminică dimineaţă, şapte palestinieni au fost răniţi în patru raiduri aeriene israeliene împotriva Fâşiei Gaza, potrivit unor surse medicale palestiniene.

Armata israeliană a confirmat că avioanele sale au efectuat raiduri după o tentativă de infiltrare în Israel vineri a unui militant palestinian din Gaza, în care un soldat israelian a fost ucis.

Militantul palestinian, membru al Hamas, a fost de asemenea ucis în schimbul de focuri.

De la începutul anului, peste 310 rachete au fost trase spre Israel din enclava palestiniană controlată de mişcarea islamistă Hamas.

Hamas respectă un armistiţiu tacit cu Israel, dar alte organizaţii palestiniene armate continuă să tragă rachete sau obuze de mortieră împotriva teritoriului israelian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite