Mai puţine "vitrine roşii" în oraşul Amsterdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din cartierul deocheat va fi transformată în spaţii comerciale şi locuinţe Amsterdamul va rămâne fără o treime din celebrele vitrine roşii pentru prostituate, după ce unul

O parte din cartierul deocheat va fi transformată în spaţii comerciale şi locuinţe

Amsterdamul va rămâne fără o treime din celebrele vitrine roşii pentru prostituate, după ce unul dintre cei mai importanţi patroni de bordeluri din oraş s-a hotărât să-şi vândă o mare parte din afacere unei agenţii imobiliare.

Consiliul municipal din Amsterdam a anunţat că a deblocat până la 15 milioane de euro din fondurile publice pentru a răscumpăra 51 de vitrine ale prostituatelor din Cartierul Roşu, care vor deveni spaţii comerciale sau locuinţe. Municipalitatea a început să cureţe Cartierul Roşu, unul dintre cele mai vechi şi mai pitoreşti locuri din Amsterdam, a explicat primarul capitalei olandeze, Job Cohen, într-o conferinţă de presă. "Din 2000, de când a fost legalizată prostituţia, situaţia s-a mai schimbat.

Legea se referă la prostituatele care fac acest lucru voluntar, dar în prezent sunt multe cazuri de trafic de femei exploatate şi alte activităţi ilegale", a explicat Cohen.

Anunţul survine după scandalul din noiembrie 2006, când autorităţile locale au retras licenţa de activitate a peste 33 de bordeluri, din cauza suspiciunilor că în incinta acestora au loc afaceri ilegale precum spălare de bani şi trafic de droguri.

Societatea imobiliară NV Stadsgoed a încheiat un acord cu cel care se dă drept "împăratul sexului" în Olanda, Charles Geerts, pentru a răscumpăra vitrinele de pe Strada Wallen, din centrul Cartierului Roşu, pentru care va plăti 25 milioane de euro. Geerts nu va putea investi aceşti bani în Cartierul Roşu, iar în afară de această zonă, el nu este autorizat să investească în prostituţie sau în coffe shopp-uri.

"Districtul roşu", vizitat la fel de mult ca Muzeul Van Gogh

Districtul roşu, vechi de 700 de ani, este un labirint de alei cu sex shopuri, prostituate în vitrine, cafenele în care se vinde marijuana. Acesta atrage tot atât de mulţi turişti cât şi muzeul Van Gogh sau casa Annei Frank. Autorităţile au anunţat că vor adopta o atitudine severă faţă de crima organizată din cartierul Red Light.

Prostituţia este legală, dar cele mai multe femei nu au analizele la zi şi actele în regulă, iar cafenelele sunt autorizate să vândă droguri uşoare, dar proprietarii nu dau chitanţe. "Scopul nostru este unul simplu: să scăpăm de infractorii din Red Light District", spunea purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei.
Amsterdamul a mai fost "curăţat" acum cinci ani, când întreprinzătorii au fost obligaţi prin lege să prezinte un bilanţ al afacerilor, pentru a le fi înnoite licenţele.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite