Cel puţin 17 morţi într-o serie de atentate în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de atentate produse duminică dimineaţă în Irak au dus la moartea a cel puţin 17 persoane şi rănirea altor 33, potrivit unor surse medicale şi poliţieneşti irakiene, citate de Reuters şi Xinhua.

Atacul cel mai grav a avut loc la Taji, la 25 de kilometri nord de Bagdad, unde opt persoane au murit şi alte 22 au suferit răni, în patru atacuri cu automobile-capcană.

În ultimele săptămâni, violenţele din Irak s-au intensificat. După invadarea ţării de o coaliţie internaţională condusă de SUA, în martie 2003, Irakul a devenit teatrul unor confruntări armate violente, soldate cu peste 100.000 de victime.

Nivelul violenţelor, în principal interconfesionale implicând comunităţile şiită /majoritară/ şi sunită /minoritară/, s-a diminuat semnificativ începând cu 2007 ca urmare a unei ofensive de anvergură a forţelor americane şi irakiene vizând securizarea ţării şi după ce mai multe triburi sunite au întors armele împotriva reţelei teroriste Al-Qaida.

Aceasta este considerată principalul autor al atentatelor cu automobile-capcană, în special după retragerea trupelor americane din Irak, la finalul anului trecut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite