UPDATE: Cel puţin 45 de morţi în Irak, în urma unor explozii produse în mai multe oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane au fost ucise marţi dimineaţa într-o serie de atacuri comise în mai multe oraşe din Irak, între care Bagdad, Kirkuk, Hilla şi Kerbala, potrivit unui bilanţ oferit de surse medicale şi din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP.

UPDATE 17.58
Cel puţin 45 de persoane au fost ucise şi aproximativ 200 au fost rănite, marţi dimineaţa, într-o serie de atacuri comise în mai multe oraşe din Irak, între care Bagdad, Kirkuk, Hilla şi Kerbala, relatează AFP.

Un bilanț precedent indica 23 de morți și 100 de răniți.

Atacurile cele mai sângeroase s-au produs în oraşul sfânt şiit Kerbala şi la Kirkuk.

La Kerbala, două bombe au explodat la intrarea în oraş, provocând moartea a 13 persoane, între care cinci pelerini iranieni, şi rănirea altor 30.

La Kirkuk, situat la 240 de kilometri nord de Bagdad, o maşină-capcană condusă de un kamikaze a explodat în apropierea unei clădiri a poliţiei, provocând moartea a 13 poliţişti şi rănirea altor 50 de persoane.

Două maşini-capcană au explodat de asemenea la Bagdad, dintre care una într-o parcare din apropierea Ministerului Afacerilor Externe. Această explozie a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor patru, au declarat două surse oficiale. Cealaltă a explodat în centrul oraşului, omorând patru persoane şi rănind alte opt.

Trei poliţişti au fost ucişi de persoane necunoscute dotate cu arme cu amortizor, în faţa bisericii ortodoxe Saint Thomas din vestul Bagdadului.

În total, 14 oraşe au fost afectate de violenţe, printre care Hilla (centru), Ramadi (vest) şi provincia Salaheddin (nord).

Majoritatea atacurilor s-au produs între orele 7.00 şi 9.00 (6.00-8.00, ora României).

Aceste violenţe sunt cele mai grave după cele de la 14 ianuarie, când cel puţin 53 de persoane au fost ucise în apropiere de Basra (sud), într-un atentat sinucigaş împotriva unor pelerini ştiiţi.

Atacurile survin în ziua în care se împlinesc nouă ani de la declanşarea operaţiunilor americane în Irak şi cu nouă zile înainte de summitul Ligii Arabe de la Bagdad.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite