O profesoară din Franţa a încercat să se autoincendieze într-un liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O profesoară de matematică, depresivă şi în conflict cu elevii săi, a încercat joi să se autoincendieze în curtea liceului său din Beziers, în sudul Franţei, tentativă în urma căreia a ajuns în stare gravă.

Potrivit procurorului Republicii din Beziers, Patrick Mathe, aceasta "ar trebui să scape" cu viaţă, în urma intervenţiei rapide a elevilor în faţa cărora a comis gestul, iar ulterior a serviciilor de salvare, relatează AFP, citat de Mediafax..

Femeia, în vârstă de 44 de ani, care s-a stropit cu benzină către ora 10.00 (11.00, ora României), în timpul recreaţiei, prezintă arsuri de gradul trei. Ea a fost transportată cu elicopterul la Serviciul pentru arşi al Spitalului din Montpellier.

"Acesta este gestul unei persoane disperate", a declarat Mathe, referindu-se la o "tentativă de sinucidere în legătură cu activitatea profesională" a profesoarei depresive.

Potrivit unor martori, interogaţi de un corespondent AFP, femeia se afla în conflict cu anumiţi elevi, care apreciau că este prea severă şi îi contestau metodele. O încercare de explicaţie, miercuri, destul de dură, a fost "trăită negativ" de către cadrul didactic, potrivit acestor surse.

Profesoara, ajunsă joi dimineaţa la liceu cu un bidon de benzină, a susţinut cursul de la ora 9.00 la ora 10.00 (10.00-11.00, ora României), după care s-a dus în mijlocul curţii, în recreaţie, s-a stropit, foarte calmă, cu carburant, după care şi-a dat foc, au declarat părinţi ai liceenilor.

Părinţii unor elevi au declarat că profesoara era "foarte puţin iubită", iar într-o şedinţă a părinţilor cu profesorii, în urmă cu aproximativ zece zile, ea s-a arătat ostilă oricăror discuţii, adăpostindu-se în spatele necesităţii de a-şi încheia programul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite