Un presupus extremist de dreapta a ucis două persoane la Florenţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, presupus activist de extremă dreapta, a împuşcat mortal doi vânzători ambulanţi senegalezi şi a rănit alte trei persoane marţi, în două pieţe din Florenţa (centru), după care a întors arma împotriva sa, anunţă presa italiană, relatează AFP.

Gianluca Casseri, un activist în cadrul extremei drepte originar din Pistoia (Toscana), potrivit ediţiei electronice a cotidianului Corriere della Sera, a început acest atac armat în Piazza Dalmazia, situată la periferie, în partea de nord a oraşului, unde a deschis focul.

Doi vânzători ambulanţi au fost ucişi pe loc, în timp ce al treilea a fost transportat într-o stare foarte gravă la un spital din capitala Toscanei.

Martori citaţi în ediţia online a cotidianului La Republica afirmă că autorul atacului, un bărbat cu păr grizonant, în vârstă de aproximativ 50 de ani, sosit în piaţă la bordul unui vehicul de culoare albă, a tras trei focuri de armă şi a plecat.

O persoană care l-a văzut fugind şi l-a fotografiat cu telefonul mobil, în momentul în care urca în maşină, a fost audiată de către anchetatori.

Reprezentanţi ai comunităţii senegaleze au sosit imediat în piaţă, alăturându-se colegilor comercianţi ai celor trei senegalezi.

Senegalezii au protestat

"Am auzit focuri de armă, dar am crezut că este vorba de petarde. Când m-am uitat, am văzut trei bărbaţi la pământ, sângerând", a povestit un comerciant, citat de presă.

"Aici vin în mod frecvent senegalezi, pentru a vinde, şi nu deranjează pe nimeni. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva", a comentat alt comerciant.

După ce a părăsit Piazza Dalmazia, atacatorul s-a îndreptat spre Piaţa San Lorenzo, în centrul istoric al oraşului, unde a deschis focul din nou, rănind două persoane. Ulterior, el a îndreptat arma împotriva sa, un Magnum 357.

După tragedie, s-a format în mod spontan o coloană de aproxiamtiv 200 de persoane, majoritatea senegalezi şi apropiaţi ai victimelor, care a pornit din Piazza Dalmazia către centrul oraşului, scandând "Ruşine! Ruşine!" şi "Rasişti".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite