Beţia la volan, protejată de imunitate diplomatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Belaşov, ambasadorul Ucrainei în Coreea de Sud, a fost implicat în două accidente rutiere, în stare de ebrietate la volan. Potrivit responsabililor din poliţia sud-coreeană, diplomatul ucrainean, în vârstă de 58 de ani, a lovit o maşină în centrul capitalei, Seul, şi a încercat să dispară de la locul accidentului, dar fără să reuşească să ajungă prea departe.

La cinci minute după primul accident, ambasadorul a lovit şi un taxi. El a blocat uşa maşinii sale şi a refuzat să se lase examinat de un medic, potrivit legislaţiei locale rutiere, invocând imunitatea diplomatică.

"Angajaţi ai Ambasadei Ucrainei din Seul, convocaţi la locul accidentului, au confirmat identitatea persoanei aflate la volan, dar noi nu putem obliga un diplomat să facă testul cu etilotest", a declarat ofiţerul de poliţie Kim Hyung-Gon, familiarizat cu circumstanţele incidentului. Acesta a spus că autorităţile au fost nevoite să-l elibereze în aceeaşi seară pe diplomatul ucrainean, fără a-i putea aduce vreo acuzaţie, relatează The Korea Times, citat de Agerpres.

Şoferul taxiului lovit de maşina ambasadorului Ucrainei a petrecut două săptămâni în spital după accident, iar misiunea diplomatică ucraineană a acoperit toate cheltuielile de tratament şi repararea vehiculului avariat, recunoscând astfel, tacit, culpa ambasadorului.

Deşi incidentul cu ambasadorul ucrainean a avut loc în 12 mai, Belaşov se află şi astăzi în post.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite