Costa Concordia: s-a sacrificat pentru a-şi salva soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi francezi, soţ şi soţie, au dat prioritate copiilor la urcarea în bărcile de salvare. Apoi, au rămas singuri cu o singură vestă de salvare. Soţul a preferat să se sacrifice pentru a-şi salva soţia. Croaziera le fusese oferită de copii.

Franţuzoaica Nicole Servel (61 de ani, din Ramonville Saint-Agne, lângă Toulouse) a fost salvată chiar de soţul său de la o moarte sigură după naufragiul navei de lux Costa Concordia. Femeia nu ştia să înoate, iar membrii echipajului nu au ridicat un deget să o salveze.
Soţul său, Francis, de 71 de ani, a preferat să îşi sacrifice el viaţa şi să îi dea soţiei sale vesta sa de salvare.

"Îi datorez viaţa soţului meu. Mi-a spus : "Sari! Sari!". Dar, cum nu ştiu să înot, mi-a dat vesta lui de salvare. Am ezitat să mă arunc în apă. Şi atunci, a sărit el primul. Apoi, am sărit şi eu. În apă, am început să îl strig. Şi mi-a răspuns: "Stai liniştită! Voi reuşi să ies!" Apa avea doar 8 grade. Apoi nu l-am mai auzit. Când eram în apă, singură, m-am gândit la copiii mei, la nepoţi. Am încercat în felul ăsta să găsesc un motiv ca să trăiesc. Nu ştiu cum am reuşit", a declarat femeia pentru "Le Figaro".

"Am înotat mult timp, nu ştiu exact cât. Apoi, m-am căţărat pe o stâncă. Au venit nişte localnici şi m-au luat. Eram îngheţată. M-au dus într-o biserică şi mi-au dat o sutană. M-a încălzit. Sunt obosită. Fiica mea va veni în Italia pentru a recupera corpul soţului meu. Sunt furioasă pentru pentru că eu şi soţul meu nu am avut loc în bărcile de salvare şi nu era nimeni să îl salveze. Croaziera asta ne-a fost oferită de copiii noştri, ca un cadou pentru aniversarea mea de 60 de ani. Acum, totul e un coşmar şi asta va fi ultima amintire despre soţul meu", a mai spus Nicole Servel.

Doi dintre cei trei oameni declaraţi morţi sunt francezi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite