Se întâmplă în Statele Unite: un pod de 15 metri, dezmembrat şi furat cu totul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din oraşul North Beaver, statul Pennsylvania, încearcă să depisteze un hoţ sau un grup de hoţi care a reuşit să demonteze şi să fure un întreg pod metalic, cu lungimea de circa 15 metri şi o lăţime de şase metri, scrie presa americană.

Furtul de obiecte metalice nu este un fenomen nou în Statele Unite, însă numărul cazurilor a crescut ca urmare a agravării crizei economice şi a creşterii preţurilor la metale. Niciodată însă autorităţile americane nu s-au mai confruntat cu dispariţia fără urmă a unui întreg pod.

Cum şi de ce au făcut-o?

Autorităţile locale afirmă că podul din oţel (Covert's Crossing) ar valora circa 100.000 de dolari. Din ce şi-au dat seama, având în vedere că este o regiune destul de izolată, podul a fost dezmembrat cu ajutorul unor aparate de sudură între 27 septembrie şi 5 octombrie. Cum fiecare dintre componente cântăreşte sute de kilograme, hoţul sau hoţii trebuie să fi avut în apropiere camioane gata pregătite să preia "marfa".
Podul se afla într-o zonă împădurită, în apropierea localităţii North Beaver, cu o populaţie de 4.000 de locuitori, aflată la 75 de kilometri nord de Pittsburgh.
Podul - folosit pentru calea ferată - se afla acolo de la începutul anilor 1900 şi era deţinut de compania New Castle Development, care limitase accesul public la pod tocmai din cauza furturilor de metale semnalate în zonă. Purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că podul era folosit în principal de o firmă locală pentru transportul materialelor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite