Noi piramide, descoperite în Egipt cu ajutorul sateliţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comori pierdute ale Egiptului antic, printre care 17 piramide, peste 1.000 de morminte şi 3.000 de aşezări antice, au fost descoperite de oamenii de ştiinţă care au studiat imaginile surprinse de un satelit, cu raze infraroşii.

Excavarile făcute ulterior au confirmat existenţa a doua dintre piramide, iar cercetătorii sunt convinşi că există alte mii de locuri nedescoperite încă, în Egipt.

Clădirile din Egiptul antic erau construite din chirpici - materialul este dens, permiţând sateliţilor care orbitează la 700 de km deasupra Pământului să fotografieze conturul unor structuri invizibile pentru ochiul uman. Camerele video de pe sateliţi sunt atât de performante încât pot surprinde obiecte de pe Pământ care au chiar şi mai puţin de un metru în diametru.

Noua tehnologie ajută atât la descoperirea de aşezăminte îngropate, cât şi la identificarea piramidelor sau a mormintelor praădate de hoţi în perioada recentă.

Să excavezi o piramidă nouă este visul oricărui arheolog. Am făcut cercetările de mai bine de un an. Vedeam toate datele ieşind la suprafaţă, dar punctul culminant a fost când am privit în ansamblu tot ce am descoperit şi nu-mi venea să cred că am găsit atâtea situri în Egipt, Acestea sunt doar locaţii situate aproape de suprafaţă, dar există alte mii care au fost acoperite de Nil cu aluviuni. Acesta este doar începutul muncii noastre”, a spus Dr Sarah Parcak, citată de Daily Mail.

Nivelul mare de precizie a impresionat guvernul egiptean, care acum intenţionează să utilizeze tehnologia pentru a identifica şi proteja patrimoniul său colosal, pe viitor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite