Peste 10.000 de persoane fără electricitate şi 40 de răniţi, în urma intemperiilor din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de persoane erau private de electricitate miercuri la Novorosisk, în sudul Rusiei, afectat de un val de frig, în urma rafalelor violente de vânt care s-au soldat cu 40 de răniţi, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de agenţia Interfax, relatează AFP.

Rafalele violente de vânt, de 50 de metri pe secundă, au avariat marţi mai multe linii de înaltă tensiune şi au smuls acoperişurile a 47 de case, provocând rănirea a 40 de persoane, dintre care 21 au fost spitalizate, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Peste 10.000 de persoane mai sunt în prezent private de electricitate la Novorosisk", un port important de la Marea Neagră, în condiţiile în care temperaturile se apropiau miercuri de minus 20 de grade Celsius, a adăugat el.

Un val de frig afectează Europa Centrală şi de Est de mai mult de o săptămână, provocând moartea a zeci de persoane în special în Ucraina, Polonia şi România.

În Rusia, unde temperaturile erau miercuri de circa minus 22 de grade Celsius la Moscova şi de minus 34 de grade în Iakuţia (Siberia orientală), autorităţile au anunţat că începând de la 1 ianuarie 64 de persoane au murit de frig în toată ţara.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite