VIDEO Peste 270 de persoane au decedat în urma unui seism în Sumatra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Insula Sumatra din Indonezia a fost lovită de un seism cu magnitudinea de 7,7 grade Richter în cursul zilei de luni. Cutremurul a produs zeci de victime şi sute de persoane sunt dispărute.

Cel puţin 272 de persoane au murit şi alte 412 sunt date dispărute după cutremurul care a declanşat un tsunami în vestul Indoneziei, a declarat, miercuri un oficial, citat de BBC News. "Am descoperit 272 de cadavre.

Cel puţin 412 persoane sunt în continuare date dispărute", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de salvare din provincia Sumatra de Vest, Ade Edward.  Bilanţul iniţial al autorităţilor indica peste 100 de morţi şi aproximativ 500 de persoane dispărute. Echipele de intervenţie transmite, însă, din regiunile afectate cifre tot mai mari ale victimelor catastrofelor naturate din Indonezia.

Cutremurul s-a produs la aproximativ 20 de kilometri în larg generând şi un tsunami cu înălţimea de aproximativ 6 metri. Cu toate acestea, alerta pentru tsunami a fost eliminată, întrucât valul nu va atinge coastele insulei.

„Cele mai afectate zone sunt cele de sud şi de  nord ale insulei Pagai. Primim non-stop rapoarte despre ce se întâmplă în acele zone“, au spus autorităţile indoneziene. În zonele afectate au fost trimişi pescari pentru a găsi supravieţuitori sau eventuale cadavre.

Acţiunea echipajelor de salvare este îngreunată de condiţiile meteorologice neprielnice. Numărul victimelor ar putea creşte în zilele următoare. Totodată, echipajele de intervenţie trebuie să facă faţă şi alertei generate de erupţia vulcanului Merapi, care a omorât cel puţin 18 persoane, printre care şi un bebeluş de doar două luni.

VIDEO

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite