Cel puţin şase persoane au murit în bombardamente lansate asupra unor provincii din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata siriană a bombardat în forţă luni regiunile Deraa şi Homs, în sudul şi centrul ţării, provocând moartea a cel puţin şase persoane şi efectua raiduri constante asupra cartierelor rebele ale oraşului Alep, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

În provincia Deraa, cel puţin cinci persoane, între care o femeie, tatăl său şi un rebel, au murit în bombardamentul de la Tafas, potrivit organizaţiei neguvernamentale care se bazează pe o largă reţea de militanţi şi de medici din întreaga ţară.

Mai multe persoane au fost rănite, conform OSDO, care aducea, de asemenea, la cunoştinţă lipsa produselor medicale în majoritatea regiunilor siriene vizate de bombardamentele trupelor regimului.

"În pofida sângelui, în pofida rănilor noastre, nu vom da înapoi, vom continua să oferim martirii noştri, bărbaţi, femei, copii, pentru această revoluţie", striga un bărbat într-o înregistrare video postată de către militanţi antiregim, arătând corpuri prezentate drept victime la Tafas.

În regiunea Homs, un bărbat a fost ucis într-o tentativă de asalt în localitatea Semaalil. În apropiere de Damasc, liderul unei brigăzi rebele a fost ucis în lupte armate, a precizat ONG-ul.

La Alep, metropola din nord unde de mai mult de două luni se desfăşoară bătălia centrală a conflictului, armata a continuat bombardamentele împotriva mai multor cartiere, mai ales în est.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite