Cel puţin 35 de persoane, rănite în Italia, în confruntări între poliţie şi solicitanţi de azil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Treizeci şi cinci de persoane au fost rănite, în confruntări cu forţele de ordine, provocate după ce solicitanţi de azil au blocat un drum şi o cale ferată, în apropierea unui centru de primire pentru imigranţi, la Bari, în Puglia (sud), a anunţat presa italiană, citată de AFP.

Printre răniţi se numără mai ales poliţişti, dar şi câţiva trecători, loviţi cu pietre aruncate de manifestanţi, care au aruncat cu proiectile şi după un autobuz care trecea prin apropiere, potrivit site-ului cotidianului Il Corriere della Sera.

Manifestanţii, în număr de câteva sute, dintre care unii erau înarmaţi cu bare de metal, au blocat calea ferată cu blocuri mari de piatră şi au aprins focuri de-a lungul acesteia. Un manifestant a fost arestat de poliţie, care supraveghează locul cu un elicopter.

 

Circulaţia trenurilor, întreruptă

Circulaţia trenurilor a fost suspendată, iar mai multe trenuri regionale au înregistrat întârzieri sau au fost anulate.Manifestanţii protestau faţă de întârzierea cu care administraţia le analizează dosarele prin care solicită statutul de refugiat.

Secretarul de stat pentru Afaceri Interne, Alfredo Mantovano, a cerut, imediat, "sancţiuni împotriva celor care vor fi găsiţi vinovaţi de aceste acţiuni".

Mai multe manifestanţi au avut loc, în ultimele săptămâni, în centrele de primire pentru imigranţi, pline de muncitori africani care au fugit din calea conflictului din Libia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite