Cele mai periculoase oraşe din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detroit, supranumit "oraşul motoarelor", datorită celor mai mari concerne ale industriei automobilelor din lume, şi-a câştigat şi trista faimă de "oraş al crimei". Metropola din statul

Detroit, supranumit "oraşul motoarelor", datorită celor mai mari concerne ale industriei automobilelor din lume, şi-a câştigat şi trista faimă de "oraş al crimei".

Metropola din statul Michigan se situează pe primul loc în clasamentul celor mai periculoase oraşe din SUA. Topul a fost alcătuit pe baza statisticilor oferite anual de FBI. CQPress, un organism care face parte din compania Congressional Quarterly Inc, a publicat cel de-al 14-lea clasament anual al oraşelor periculoase din SUA.

Pentru întocmirea acestuia au fost analizate statisticile privitoare la numărul delictelor săvârşite în aria metropolitană date publicităţii de Biroul Federal de Investigaţii. Pe primul loc se situează Detroit, în care s-a înregistrat cea mai mare rată de criminalitate.

Tot pe baza informaţiilor provenite de la FBI s-a realizat şi un top al celor mai sigure oraşe americane, în fruntea căruia se situează Mission Viejo din California. Au fost evaluate date privitoare la numărul delictelor (crime, violuri, furturi etc.) per cap de locuitor din 378 de oraşe americane cu cel puţin 75.000 de locuitori. De asemenea s-a ţinut cont şi de gravitatea infracţiunilor comise.

Critici vehemente

San Louis, care anul trecut a ocupat locul întâi pe lista celor mai periculoase oraşe, s-a clasat de această dată pe locul al doilea. Flint, un alt oraş din statul Michigan, a ocupat locul trei. Societatea americană de criminologie (ASC) a criticat vehement concluziile analizelor efectuate, denunţând "folosirea "iresponsabilă a datelor raportate de FBI". Însuşi Biroul Federal de Investigaţii a criticat pe site-ul său electronic modul în care i-au fost folosite statisticile de către Congressional Quarterly Inc.
(Arina Avram)

Cele mai nesigure oraşe:

1. Detroit, Michigan
2. St. Louis, Missouri
3. Flint, Michigan
4. Oakland, California
5. Camden, New Jersey
6. Birmingham, Alabama
7. North Charleston,
Carolina de Sud
8. Memphis, Tennessee
9. Richmond, California
10. Cleveland, Ohio


Cele mai sigure oraşe:

1. Mission Viejo, California
2. Clarkstown, New York
3. Brick Twnshp, New Jersey
4. Amherst, New York
5. Sugar Land, Texas
6. Colonie, New York
7. Thousand Oaks, California
8. Newton, Massachussets
9. Toms River Twnshp,
New Jersey
10. Lake Forest, California

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite