Doi poliţişti de la Pentagon au fost împuşcaţi - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre împuşcarea a doi poliţişti de la Pentagon, estimările SUA în ceea ce priveşte alegerile din Irak sau deschiderea sezonului anual de către parlamentul chinez. Printre alte subiecte, cutremurul din Chile aduce armata în prim plan, iar câţiva soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa în Coreea de Sud.

Doi poliţişti de la Pentagon au fost împuşcaţi. Doi poliţişti au fost răniţi joi seara când un om a deschis focul, potrivit oficialilor de la Pentagon, citaţi de The New York Times. Împuşcăturile au avut loc la intrarea la o staţie de metrou de lângă Pentagon. Martorii susţin că au auzit focuri de armă şi oameni ţipând în timp ce fugeau. Suspectul nu a fost încă identificat şi nu este clar dacă acesta a fost rănit sau nu. Cei doi poliţişti sunt spitalizaţi, însă nu le este pusă în pericol viaţa.

SUA se aşteaptă la probleme în Irak, în ziua alegerilor. Procesul de formare a unui nou guvern irakian după alegerile de duminică va fi unul lung, dificil şi probabil violent, potrivit unui oficial american, citat de The Washington Post. "Având în vedere mizele, având în vedere efortul oamenilor de a asigura ajantajele politice, nu ar fi surptinzător să vedem violenţă în această perioadă", a mai spus oficiclul sub condiţia anonimatului.

Grijile economice domină parlamentul chinez. Parlamentul din China deschide vineri sezonul anual, iar politicienii încearcă să răspundă unor întrebări venite din partea vestului. Congresul Naţional al Poporului ar trebui, potrivit estimărilor, să crească veniturile oamenilor, să reducă diferenţele dintre săraci şi bogaţi, să curbeze corupţia şi să oprească degradarea mediului, notează CNN. "În viaţa chinezească tradiţională există trei lucruri importante - mâncare, haine şi locuinţe", a spus purtătorul de cuvânt al Congresului, Li Zhaoxing.

Cutremurul din Chile aduce armata în prim plan. Încrederea în armata chiliană a fost redată în urma puternicului cutremur, după aproape 20 de ani. Mai multe trupe au ocupat cel de-al doiea mare oraş chilian, Conception, şi au declarat stare de asediu în urma cutremurului. Trupele au patrulat pe străzi, menţinând pacea în timp ce ajutorul guvernamental era trimis către oraş, scrie The Wall Street Journal. Preşedintele Michelle Bachelet a anunţat că reconstruirea va dura trei sau patru ani şi a estimat că pagubele sunt de aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Seul: soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa în Coreea de Sud. Câţiva soldaţi nord-coreeni au trecut graniţa în Coreea de Sud într-o aparentă urmărire a unui coleg, dar s-au retras după ce au fost trase câteva focuri de avertizare, potrivit unor surse militare de la Seul, citate de AFP. Soldaţii au trecut graniţa în partea estică, în provincia Gangwon. Un ziar local susţine însă că soldaţii vroiau să dezerteze, nu să urmărească un coleg dezertor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite