Un avion de pasageri american decolat de la Paris a fost redirecţionat și a aterizat cu succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion de pasageri american care a decolat de la Paris spre Charlotte (statul american North Carolina) a fost redirecţionat, deasupra Oceanului Atlantic, spre Bangor (statul Maine), din cauza unei "probleme de securitate", anunţă autorităţile americane, citate de CNN.

Avionul, aparţinând companiei US Airways, decolase de la Paris şi avea ca destinaţie oraşul Charlotte (North Carolina). Însă, deasupra Oceanului Atlantic, avionul a fost redirecţionat la ordinul autorităţilor americane, îndreptându-se spre Bangor (statul Maine), din cauza unei "probleme de securitate", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

"Cursa US Airways 787 a aterizat în siguranţă în Bangor", a confirmat Administraţia americană pentru siguranţa transporturilor (TSA).

Potrivit TSA, la originea incidentului ar fi un pasager care a avut un comportament "suspect" în timpul zborului. "Din raţiuni de precauţie, zborul a fost redirecţionat", precizează TSA.

Pasagera care avea un comportament "suspect" susţinea într-un bilet dat echipajului de bord că are un dispozitiv care i-a fost introdus pe cale chirurgicală în corp.

Doctori aflaţi la bordul zborului US Airways 787 au examinat-o pe femeie şi nu au găsit semne ale unor cicatrici recente recente, conform biroului lui Peter King, şeful comitetului House Homeland Security . O sursă din cadrul poliţiei federal a declarat pentru CNN că femeia va trece probabil printr-o evaluare psihologică şi nu reprezintă "în principiu nicio ameninţare".

Cu toate acestea, zborul Paris-Charlotte a făcut o oprire neprogramată în Bangor "dintr-o prudenţă sporită", a declarat Administraţia securităţii transporturilor. Avioane americane de vânătoare au escortat aparatul până la aeroport, iar pasagerii au relatat că femeia a fost coborâtă din avion în cătuşe după aterizare.

Avionul Boeing 767 transporta 179 de pasageri şi un echipaj de nouă persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al US Airways Liz Landau pentru CNN.

Un oficial din cadrul poliţiei federale a declarat pentru CNN că autorităţile au concluzionat că nicio bombă nu a fost implicată în incident. Femeia a înmânat echipajului de zbor un bilet indicând că a avut un dispozitiv implantat în corpul său, însă nu a spus că dispozitivul este o bombă sau că face ameninţări la adresa zborului, a declarat oficialul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite