Şeful Pentagonului, nevoit să returneze 17.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul Apărării din SUA, Leon Panetta, a fost nevoit să dea înapoi Trezoreriei circa 17.000 de dolari cheltuiţi pe călătoriile către locuinţa sa din California.

Călătoriile lui Leon Panetta costă anual guvernul 860.000 de dolari, pentru că, din raţiuni de securitate, trebuie să se deplaseze cu avioane sau elicoptere militare, scrie "Telegraph", citând Pentagonul. Fiecare călătorie cu avionul costă circa 3.200 de dolari pe oră sau 32.000 o călătorie de zece ore, dus-întors. Din aceşti bani, secretarul Apărării e obligat să ramburseze 630 de dolari pentru fiecare zbor dus-întors, cât ar costa o călătorie cu o cursă de linie.

Cheltuielile ce îl privesc pe Leon Panetta sunt o problemă delicată, după ce Congresul a aprobat legea prin care vor trebui făcute economii de 487 de miliarde de dolari în următorii zece ani doar de la bugetul Apărării. Cheltuielile de călătorie ale şefului de la Pentagon reprezintă doar o mică parte din bugetul de jumătate de trilion al Apărării, dar informaţiile survin în contextul în care anumite programe vor dispărea din cauza lipsei de finanţare, iar veteranilor li se va cere să contribuie mai mult la nota de plată pentru asigurările de sănătate.

Regulamentul potrivit căruia secretarul Apărării trebuie să se deplaseze cu aparate de zbor militare a fost implementat în timpul administraţiei Bush, în 2001. "Nimeni nu vrea ca secretarul Apărării să ia decizii privind operaţii militarii secretare de pe scaunul din mijloc al unei banchete dintr-un avion aglomerat JetBlue", a explicat un înalt oficial de la Pentagon.
De când a preluat funcţia, anul trecut, Leon Panetta a făcut 27 de călătorii către California.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite