VIDEO Cea mai mare pană de curent din istorie a luat sfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate reţelele electrice afectate de o pană de curent în aproximativ 20 de state din nordul Indiei marţi au fost reparate, a anunţat miercuri dimineaţa un oficial de rang înalt din cadrul companiei naţionale indiene de electricitate, relatează AFP.

"Alimentarea cu electricitate a fost restabilită în cadrul reţelelor din nordul, estul şi nord-estul" Indiei, a declarat S. K. Soonee, director în cadrul Power System Operation Corporation (PSOC), în urma unei pene gigantice, fără precedent, care a lăsat fără curent electric jumătate dintre cei 1,2 milioane de indieni.

Alimentarea cu electricitate a fost restabilită integral în noaptea de marţi spre miercuri, în urma intervenţiei inginerilor din cadrul PSOC, compania publică care gestionează sistemul electric indian.

Această pană uriaşă s-a produs marţi la ora locală 13.00 (10.30 GMT) şi a afectat o zonă cuprinsă între frontiera cu Pakistanul şi frontiera cu China, în nord-est, inclusiv capitala New Delhi şi oraşele Calcutta şi Lucknow.

În total, 20 dintre cele 29 de state indiene au fost afectate, potrivit unui calcul AFP.

Electricitatea a revenit puţin câte puţin, zonă cu zonă, începând marţi după-amiaza şi până în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

O primă pană de curent s-a produs luni, afectând aproximativ 300 de milioane de locuitori, în nord.

Guvernul a anunţat o anchetă pentru stabilirea cauzelor penei gigantice, un episod foarte stânjenitor pentru această ţară emergentă care s-a dezvoltat mult şi care a afişat rate ridicate de creştere economică în ultimii zece ani.

India se află în căutarea unor noi surse de aprovizionare energetică în vederea alimentării creşterii sale economice. Întreruperile curentului electric sunt extrem de frecvente, însă, în general, sunt de scurtă durată.

India depinde în principal de cărbune, dar ar vrea să treacă de la o pondere a energiei nucleare în producţia sa electrică de 3%, cât este în prezent, la 25% până în 2050.

Pana de marţi a fost cauzată, potrivit ministrului Energiei Sushilkumar Shinde de faptul că "statele au depăşit capacităţile autorizate de aprovizionare a reţelelor lor", provocând un efect de domino.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite