Două jurnaliste susţin că au suportat cele mai rele agresiuni sexuale în timpul manifestaţiilor din Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O jurnalistă de la postul de televiziune France 3 şi o editorialistă americano-egipteană au declarat joi că au fost agresate sexual în timpul manifestaţiilor din piaţa Tahrir din Cairo, potrivit AFP.

O editorialistă americano-egipteană, Mona Eltahawy, arestată în timp ce participa la manifestaţiile din piaţa Tahrir din Cairo, a anunţat pe contul său de Twitter că a fost eliberată, joi, după ce a fost agresată sexual de poliţişti.

"Sunt liberă", a scris ea după 12 ore petrecute în arestul poliţiei.

"În afară de faptul că m-au bătut, câinii (scutierii) m-au făcut să suport cea mai rea agresiune sexuală", a adăugat ea.

"Cinci sau şase (poliţişti) mi-au atins sânii şi părţile genitale şi nu mai puteam număra mâinile care încercau să îmi intre în pantaloni", a precizat ea.

"Radiografiile arată că am fracturi la braţul stâng şi la mâna dreaptă", a declarat ea, postând online fotografii cu membrele în gips.

Anterior, jurnalista care locuieşte la New York afirmase că a fost "arestată şi bătută" de bărbaţi din Ministerul de Interne.

Recompensată cu mai multe premii, Eltahawy scrie periodic despre problemele legate de islam şi ţările arabe.

Începând de sâmbătă, confruntări sângeroase au loc între poliţie şi manifestanţii care cer plecarea armatei de la conducerea Egiptului. Acestea s-au soldat cu 38 de morţi

O altă jurnalistă, de la postul de televiziune France 3, a declarat joi că a fost bătută şi agresată sexual în Piaţa Tahrir din Cairo, unde realiza un reportaj. Caroline Sinz a declarat că ea şi cameramanul care o însoţea, Salah Agrabi, începuseră să lucreze pe o stradă situată în apropierea Ministerului egiptean de Interne, unde în ultimele şase zile au avut loc grave confruntări între protestatari şi poliţie.

"Filmam pe strada Mohamed Mahmoud când am fost atacaţi de adolescenţi de 14 - 15 ani", a povestit jurnalista.

Cei doi au fost separaţi unul de celălalt. "Am fost agresaţi de o mulţime de persoane. Mi-au dat jos hainele şi m-au atins într-un mod care corespunde definiţiei de viol", a explicat corespondenta France 3.

"Câteva persoane au încercat să mă apere, dar nu au reuşit. Am fost linşată. A durat trei sferturi de oră. Am crezut că mor", a explicat jurnalista.

Una dintre principalele corespondente în străinătate ale postului de televiziune CBS, Lara Logan, a povestit deja că a fost victima unei agresiuni sexuale la Cairo la 11 februarie, în sectorul Tahrir, în aceeaşi zi în care a fost înlăturat de la putere preşedintele Hosni Mubarak.

"O perioadă de timp foarte lungă m-au violat cu mâinile", a declarat ea pentru New York Times la întoarcerea în Statele Unite, adăugând că agresiunea a durat circa 40 de minute şi a fost comisă de un grup de 200-300 de bărbaţi.

Organizaţia Reporters Sans Frontières (RSF) a denunţat joi condiţiile de muncă ale jurnaliştilor care transmit de la protestele din Egipt.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite