Victimele războiului din Irak: Copile de 10 ani, vândute pentru a fi exploatate sexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu publicat de Organizația non-guvernamentală Social Change for Education în the Middle East face lumină asupra modului îngrozitor în care fete chiar și de 10 ani ani fost vândute pentru a fi exploatate sexual în țări ca Siria, Iordania, Liban, Emiratele Arabe Unit sau Arabia Saudita.

Pentru mii de fete și femei irakiene începerea conflictului din Irak, în 2003, a reprezentat numai începutul chinurilor care le așteptau.

În haosul cauzat de război și în lipsa unui cadrul legislativ, a confuziei și a sărăciei care i-au urmat, mii de femei au căzut pradă traficanților de carne vie și au fost vândute pentru a fi exploatate sexual. Unele au rămas pe teritoriul Irakului, altele au fost trecute peste graniță.

Chiar dacă problema exploatării sexuale a existat cu mult înainte să înceapă războiul din Irak, în 2003, "invazia și instabilitatea care a urmat au creat un mediu în care femeile și fetele au devenit mult mai vulnerabile traficului de carne vie", a mai declarat Abou-Atta, una dintre cercetătoarele implicate în studiu, scrie ŞtirileProTV.

Potrivit unei organizații non-guvernamentale irakiene Women's Freemen, 4.000 de femei, una din cinci fiind sub 18 ani, au dispărut în primii șapte ani de la începerea războiului din Irak.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite