VIDEO Scos nevinovat deşi era filmat cum a trecut cu maşina peste picioarele unui afgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeicul Issa Ben Zayed Al-Nahyane a fost filmat când tortura un negustor afgan
Şeicul Issa Ben Zayed Al-Nahyane a fost filmat când tortura un negustor afgan

Fratele preşedintelui Emiratelor, care a torturat cu cruzime un afgan a fost scos basma curată în justiţie, relatează AFP.

Ruda oficialul arab a fost găsit "nevinovat" de un tribunal din Al Ain, chiar dacă ceea ce l-a adus în boxa acuzaţilor era o înregistrare video cât de poate de autentică în care tortura cu o deosebită cruzime, în prezenţa unui poliţist, un comerciant afgan. Secvenţa video a făcut înconjurul lumii.

Instanţa din Al Ain a ajuns, însă, la concluzia că şeicul Issa Ben Zayed Al-Nahyane, în vârstă de 40 de ani, fratele preşedintelui, şeicul Khalifa Ben Zayed Al-Nahyane, "nu poate fi tras la răspundere pentru actele sale", întrucât, în momentul faptelor, era sub influenţa "unor medicamente care l-au făcut să-şi piardă conştienţa asupra actelor sale".

De altfel, chiar acesta a susţinut cu fermitate că ceilalţi doi coacuzaţi din dosar i-au administrat fără ştirea lui medicamente ce l-au făcut să nu mai fie conştient de ceea ce face.

Imaginile în care şeicul apare torturând un afgan a fost făcute publice de postul american de televiziune ABC, Acesta a difuzat pe 22 aprilie 2009 o înregistrare video în care şeicul Issa, însoţit de mai multe persoane neidentificate, tortura un bărbat în deşert.

Imaginile îl arată pe şeic lovind bărbatul cu o scândură cu cuie şi punându-i sare pe răni, penru ca apoi să treacă peste picioarele bărbatului torturat cu o maşină.

Nefericitul care a căzut în mâinile şeicului era un comerciant afgan care ar fi rătăcit o încărcătură de grâne în valoare de 5.000 de dolari, potrivit ABC.

În monarhiile din Golf, acuzare unui membru al unei familii princiare este un fapt rar întâlnit.

Bărbatului torturat a primit, din partea tribunalului, o despăgubirea "provizorie" în valoare de 10.000 de dirhami (circa 2.700 de dolari). Potrivit avocatului şeicului Issa, afganul se poate adresa justiţiei pentru a cere o "compensaţie definitivă".

Abu Dhabi, capitala federaţiei Emiratelor arabe, a anunţat iniţial că diferendul dintre şeicul Issa şi victima sa a fost reglat şi că nu a fost depusă nicio plângere. Emiratul a condamnat însă comportamentul şeicului şi a spus că Ministerul Justiţiei va examina imaginile şi îşi va anunţa public concluziile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite