6 morţi şi 40 de răniţi în timpul dispersării manifestaţiilor din Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au fost ucise de poliţie vineri în cursul dispersării manifestaţiilor care cereau căderea regimului yemenit la Aden, iar alţi doi protestatari şi-au pierdut viaţa în urma unui atac cu grenadă la Taez.

Sute de susţinători au atacat la Sanaa cu bâte, securi şi bastoane o adunare a mii de tineri opozanţi, printre care şi jurnalişti, rănind cel puţin patru persoane, scrie Agerpres.

Manifestaţiile cele mai violente s-au desfăşurat la Aden, principalul oraş din sudul ţării, unde patru persoane au fost împuşcate mortal când poliţia a intervenit pentru a-i dispersa pe manifestanţii care cereau demisia preşedintelui Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani.

La Taez (situat la 270 km sud-vest de Sanaa), un atac cu grenadă împotriva miilor de manifestanţi adunaţi în centrul oraşului, a ucis pe doi dintre ei şi a rănit alţi 27, potrivit unor surse medicale.

Aceste decese ridică la 11 numărul morţilor în decurs de o săptămână în Yemen, dintre care opt la Aden. Circa 40 de manifestanţi au fost răniţi vineri în toată ţara, potrivit unor surse medicale şi martori.

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat "profund îngrijorat" de violenţele din Bahrein, Libia şi Yemen, "condamnând recurgerea la violenţă de către guverne împotriva manifestanţilor paşnici" şi lansând un apel la "reţinere" şi la "respectarea drepturilor popoarelor" acestora.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite