Noi proteste în Egipt: manifestanţii cer salarii mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost necesare 18 zile de proteste în care sute de persoane şi-au pierdut viaţa, pentru ca preşedintele egiptean Hosni Mubarak să-şi anunţe demisia, dar iată că luni egiptenii au ieşit din nou în stradă, de această dată pentru a cere salarii mai bune de la noii conducători ai ţării.

Angajaţii din bănci, transport şi turism au protestat în piaţa Tahrir din Cairo, locul care timp de mai bine de două săptămâni a fost scena spre care au fost aţintiţi ochii întregii lumi.

După anunţul privind demisia lui Mubarak, miile de protestatari au părăsit fericiţi piaţa Tahrir, pentru ca luni în acelaşi loc să se întoarcă sute de manifestanţi care au cerut armatei, aflată acum la conducere ţării, să-şi demonstreze solidaritatea faţă de popor.  

Potrivit BBC, în Cairo au loc acum o serie de mini-revolte, situaţie cu care conducătorii militari s-ar putea confrunta în următoarele luni. 

Consiliul militar aflat acum la putere a îndemnat oamenii să se întoarcă la locul de muncă pentru ca situaţia să revină la normal, dar bâncile au rămas închise şi luni. De asemenea, bursa de valori şi-a amânat redeschiderea până duminică, 20 februarie.

Sute de angajaţi din domeniul bancar au protestat în faţa unei sucursale a Băncii Centrale din Alexandria, cerând demisia managerilor. Aproximativ 70 de ambulanţe au fost parcate de-a lungul unui râu în semn de protest, iar alte câteva sute de muncitori din transportul public cer salarii mai bune. "Oamenii cu funcţii fură, iar cei mai mici nu primesc nimic", a spus unul dintre manifestanţi. Majoritatea angajaţilor îi învinuiesc pe şefii lor pentru pierderile imense înregistrate de companiile din care fac parte.

În apropiere de Marile Piramide, aproximativ 150 de angajaţi din turism cer, de asemenea, salarii mai mari.

Potrivit BBC, există zvonuri conform cărora armata intenţionează să prevină întrunirile sindicale sau ale organizaţiilor profesionale, prin interzicerea grevelor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite