Drapelul israelian, înlocuit cu unul egiptean pe clădirea ambasadei Israelului la Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drapelul israelian de pe clădirea ambasadei Israelului la Cairo a fost înlocuit cu unul egiptean. Un manifestant a schimbat cele două steaguri în timpul demonstraţiilor desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat în faţa sediului diplomatic israelian din Cairo pentru a denunţa moartea mai multor poliţişti la graniţa cu Israelul. Ei au salutat gestul bărbatului, devenit erou în reţelele de socializare.

În acest timp, un bărbat identificat drept Ahmed Shehat s-a urcat pe clădirea ambasadei şi a coborât drapelul israelian, înlocuindu-l cu cel egiptean. Poliţia egipteană, prezentă în zona ambasadei, nu a intervenit, scrie AFP.

Guvernul egiptean a apreciat, sâmbătă seară, drept insuficiente regretele exprimate de Israel în legătură cu incidentul de joi de la graniţă, însă nu a făcut nici o referire la eventuala rechemare a ambasadorului, anunţată sâmbătă de televiziunea de stat de la Cairo.

"Poziţia israeliană este pozitivă aparent", însă nu corespunde "importanţei incidentului şi furiei egiptene faţă de acţiunile israeliene"" potrivit unui comunicat al Guvernului, difuzat de agenţia oficială MENA.

Conform sursei citate, autorităţile egiptene au insistat asupra stabilirii unui calendar pentru ancheta comună propusă de Israel pentru stabilirea circumstanţelor producerii incidentului.

Mai mulţi poliţişti egipteni au fost ucişi joi, după un schimb de focuri între forţele israeliene şi un grup de persoane înarmate, după triplul atac din apropiere de Eilat, soldat cu moartea a opt israelieni.

Ministerul egiptean de Externe a anunţat însă că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri israelian la Cairo, pentru a protesta faţă de moartea poliţiştilor şi a cere ca Israelul să prezinte scuze pentru incident.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite