Israelienii nu mai au voie să intre în Emiratele Arabe Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Hamas, cu ucigaşii în spatele lui, surprins de  camerele video
Liderul Hamas, cu ucigaşii în spatele lui, surprins de camerele video

Asasinarea în Dubai a liderului Hamas al-Mabhouh de către un un commando de elită, presupus a avea legătură cu serviciul israelian de securitate, Mossad, a determinat autorităţile din Emirate să ia măsuri aspre. Astfel, cei care sunt suspectaţi că ar deţine cetăţenie israeliană nu vor mai avea dreptul să intre în Emirate.

Măsura, anunţată de comandantul poliţiei din Dubai, Locotenent-generalul Dahi Khalfan Tamim, se va aplica şi celor care deţin paşapoarte pentru altă ţară, anunţă, cotidianul israelian Haaretz în ediţia electronică.

Potrivit acestuia, liderul Hamas a fost asasinat de o echipă de 26 de persoane care a folosit paşapoarte europene şi australiene pentru a intra în ţară în ianuarie şi pentru a-l ucide pe Mahmoud al-Mabhouh.

"Nu vom permite celor care deţin paşapoarte israeliene să intre în Emiratele Arabe Unite, indiferent ce alte paşapoarte au", a subliniat oficialul.

Comandantul poliţiei din Dubai a precizat că poliţia va "dezvolta abilităţi" de a-i recunoaşte pe israelieni după "trăsăturile fizice şi felul în care vorbesc".

Autorităţile din Dubai au identificat un al 27-lea suspect în cazul asasinării lui Mahmoud al-Mabhouh, o femeie.

Cotidianul israelian Haaretz precizează că Emiratele Arabe Unite susţin aspiraţia palestinienilor de a forma un stat independent şi nu au relaţii diplomatice cu Israelul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite