Israel: străinii reţinuţi de pe "Flotila Libertăţii" vor fi eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul prim-ministrului Israelului a anunţat în cursul zilei de ieri, 1 iunie, că vor fi eliberaţi toţi prizonierii străini care se aflau la bordul celor şase nave care au fost implicate în schimbul de focuri de luni, 31 mai.

După acţiunea militară, Israelul a declarat că soldaţii săi s-au apărat atunci când au împuşcat mortal nouă activişti care se aflau la bordul navelor ce transportau ajutoare destinate Fâşiei Gaza.

Poziţia Israelului însă, a fost infirmată de unul dintre grupurile care au sponsorizat convoiul de vase. Premierul israelian a mai spus că persoanele aflate la bordul a cinci din cele şase nave au fost de acord să-i lase pe soldaţii israelieni să caute printre bunurile aflate la bord, în ideea că ar putea fi găsite arme. "Cei aflaţi în a şasea navă însă, au atac intenţionat soldaţii, bătându-i şi înjunghiindu-i. Se pare că s-a auzit şi un foc de armă, iar soldaţii noştri au fost nevoiţi să se apere pentru a nu fi omorâţi", a motivat  Netanyahu.

Potrivit CNN, ministrul de interne al Israelului, Eli Yishai, a fost instruit ca în termen de maxim 48 de ore să îi deporteze de toţ cei reţinuţi în urma incidentului armat.

Atacurile cele mai puternice la adresa Israelului au venit din partea Turciei. Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat Israelul pentru producerea unui ¨masacru sângeros¨.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite