18 morţi şi 14 răniţi, într-o explozie accidentală la o bază militară din Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie accidentală produsă marţi la o bază militară din Iran a ucis 18 persoane şi a rănit alte 14, a declarat un comandant local, citat miercuri de agenţia Fars.

Explozia a avut loc la Imam Ali, una dintre bazele Gardienilor Revoluţiei, din provincia Lorestan, din vestul Iranului, relatează AFP.

Comandantul Yadollah Bouali a transmis agenţiei Fars că printre victimele deflagraţiei se numără şi muncitori din cadrul bazei militare, însă nu a precizat dacă printre răniţi sunt şi membrii ai Gardienilor Revoluţiei.

Totuşi, televiziunea iraniană Al-Alam a anunţat, marţi, că printre victime sunt şi "câţiva" soldaţi ai bazei Imam Ali.

"Un incendiu a izbucnit în jurul orei 11.00 (12.30, ora României), la baza Imam Ali. Focul s-a propagat şi a atins un depozit de muniţii, omorând şi rănind angajaţi", a precizat Bouali.

Gardienii Revoluţiei formează o structură militară şi economică puternică a Iranului, care s-a amplificat, mai cu seamă, în ultimii ani, în timpul mandatului prezidenţial al lui Mahmoud Ahmadinejad. Din cauza activităţii industriale a organizaţiei, suspectate că fabrică armament nuclear, Iranul a fost ţinta numeroaselor sancţiuni ale ONU.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite