Atacuri cu bombă în Irak: 61 de morți și 100 de răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou val de atentate cu bombă asupra unei piețe din Bagdad și a unui cartier din provincia Anbar, a provocat moartea a cel puțin 61 de persoane și rănirea altor 100, potrivit poliției citate de CNN.

Nimeni nu a revendicat atacurile ce îi vizau pe șiiți, însă autoritățile sunt de părere că astfel de atacuri sunt specifice grupării al-Qaeda din Irak.

Atentatele au avut loc la câteva zile după ce dupa ce oficialii irakieni și americani au anunțat că au ucis doi dintre cei mai căutați lideri al-Qaeda din țară.

La începutul acestei săptămâni, Qassim Atta, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar din Bagdad, a declarat că forțele de securitate trebuie să profite de această mare victorie, însă trebuie să fie atente la posibile represalii.


Lipsa unui guvern a dus la producerea unor astfel de atacuri cu bombă și vor mai exista multe alte deyastre pentru poporul irakian”, a declarat fostul ministru adjunct al Sănătăţii, Al-Hakim Zamili.

Atentatele au avut loc pe fondul întârzierii formării unui guvern și există teama că această situație va duce la o creștere a violențelor, asemănătoare vărsărilor de sânge din 2006, când guvernul era în formare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite